Kategorier
Kaffe
Kaffe
Utforska vårt utbud av kaffe av hög kvalitet för att njuta av en god kopp kaffe varje dag. Vi har ett rikt utbud av bryggmalet och hela bönor.
Läs mer...
-
-
-
-
-
-
680001
-
660001
-
180001
-
-
600001
-
160001
-
470001
-
630001
-
170001-1
-
100001
-
560001
-
670001
-
-
-
Olika bryggmetoder
Bistrokanna
Bistrokanna, presskanna, french press eller cafetiere... kärt barn har många namn. Detta är en av de enklaste bryggmetoderna, nedan följer steg för steg hur du bereder ditt kaffe i en bistrokanna:
1. Använd 6-7 g (motsvarar ett kaffemått) malet kaffe per deciliter vatten i kannan. Kornstorleken på det malda kaffet ska ha samma storlek som råsocker.
2. Häll på kokhett vatten och sätt på locket. Låt stå i 4 minuter.
3. Pressa ned filtret långsamt och servera kaffet med en gång.
Kaffebryggare
Den heliga kaffebryggaren finns i nästan vartenda hem i landet. Trots att det kan tyckas självklart hur den används, kommer här några tips och trix för att få kaffet att smaka ännu godare:
1. Dosera 6-7g (motsvarar ett kaffemått) malet kaffe per deciliter vatten i kaffefiltret. Det malda kaffet bör ha ungefär samma kornstorlek som bordssalt.
2. Häll i nytt och friskt vatten i kaffebryggaren. Vatten är en färskvara, och för att få den godaste koppen rekommenderar vi att inte fylla på vattnet redan på kvällen om du inte ska brygga förrän på morgonen.
3. Sätt på kaffebryggaren och vänta tills allt vatten har runnit igenom filtret med kaffet.
Tips: För att undvika eventuell bismak av papper från kaffefiltret, så kan du med fördel skölja filtret med vatten innan du brygger ditt kaffe
Kokkaffe
Kokkaffe passar perfekt att tillreda om du befinner dig ute i skogen och har tillgång till öppen eld. Gör såhär:1. Häll upp nytt, friskt vatten i en ren kanna och sätt kannan på plattan, eller över elden.
2. Precis innan vattnet har börjat koka, häll i 6-7g (motsvarar ett kaffemått) malet kaffe per deciliter vatten. Kaffet ska vara riktigt grovmalet - se till att du använder kaffe med rätt malningsgrad.
3. Låt stå på värmen tills vattnet nästan kokar och ta bort från plattan. Sätt tillbaka kannan igen och repetera dett steg tre till fyra gånger.
4. Ta av kannan från plattan och häll ett par matskedar kallt vatten i pipen. Låt kaffet dra i ytterligare 2-3 minuter innan servering.
Baristaskola
För att förbereda en riktigt bra espresso eller cappuccino har våra kaffeexperter några tips för att lyckas.
Nedan följer en guide som metodiskt visar steg för steg till den perfekta koppen, med allt från espressobryggning, mjölkskumning och latteart.
KVARN
Till att börja med är det viktigt att man behärskar kvarnen när man ska brygga en bra espresso. Kvarnen bestämmer dosering och malningsgrad, och är därför avgörande för kaffets smak och bryggning.
Viktiga begrepp att känna till
Malningsgrad - Avgör hur grovt eller finmalet kaffet är.
Dosering - Avgör hur mycket kaffe som mals.
Så här fungerar kvarnen
Malningsskivorna i kvarnen arbetar mot varandra. När man justerar malningsgraden rör sig skivorna mot eller ifrån varandra.
Tiden som är inställd på kvarnen talar om hur stor doseringen skall vara, det vill säga hur länge kvarnen maler, vilket slutligen ger den mängd kaffe som mals ut och används vid bryggningen.
För kort bryggtid - sur/salt smak
• Minska malningsgraden - finare.
För kort bryggtid - bitter smak
• Öka mängden kaffe.
För lång bryggtid - sur/salt smak
• Minska mängden kaffe.
För lång bryggtid - bitter smak
• Öka malningsgraden - grövre.
-
Behöver du hjälp?
Ring oss på 010 - 88 44 890
Din varukorg
0 produkt
Subtotal (inkl. moms) 0,00kr
- Fakturabetalning inom 14 - 30 dagar
- Handla direkt utan konto
- Säkert & bekvämt